Autorităţile de la Chişinău cer Rusiei să înceteze acţiunile de recrutare ilegală din Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău a transmis marţi Ambasadei Rusiei la Chişinău o notă verbală prin care somează autorităţile ruseşti să înceteze acţiunile de recrutare ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţenilor în rândul forţelor armate ruse, relatează Radio Chişinău.

2427 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de la Chişinău cer Rusiei să înceteze acţiunile de recrutare ilegală din Republica Moldova

Autorităţile de la Chişinău cer Rusiei să înceteze acţiunile de recrutare ilegală din Republica Moldova (Imagine Daniel Mihailescu / Mediafax Foto)

Ministerul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care menţionează cazurile recente de recrutare în localitatea Ternovca din raionul Slobozia, cât şi altele înregistrate anterior, reiterează atitudinea oficială a autorităţilor moldoveneşti, potrivit căreia astfel de acţiuni contravin legislaţiei Republicii Moldova, normelor şi principiilor dreptului internaţional, precum şi acordurilor bilaterale moldo-ruse, în particular, Tratatului de prietenie şi cooperare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

De asemenea, în acest context, au fost reamintite demersurile Chişinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional, ase arată într-un comunicat al MAEIE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici