Autorităţile de reglementare din Japonia aprobă eliberarea apei de la Fukushima în mare

Autorităţile japoneze de reglementare în domeniul nuclear au aprobat un plan de eliberare în ocean a apei de la centrala nucleară Fukushima Dai-ichi, a anunţat vineri guvernul, conform Reuters.

838 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de reglementare din Japonia aprobă eliberarea apei de la Fukushima în mare

Autorităţile de reglementare din Japonia aprobă eliberarea apei de la Fukushima în mare

Apa, folosită pentru răcirea reactoarelor în urma dezastrului nuclear din 2011, este depozitată în rezervoare uriaşe din centrală şi a ajuns la peste 1,3 milioane de tone până în iulie.

Autorităţile de reglementare au considerat că este sigur să elibereze apa, care va conţine încă urme de tritiu după tratare, a precizat ministerul de externe într-un comunicat.

Operatorul centralei, Tokyo Power Electric Company, se va confrunta cu inspecţii suplimentare din partea autorităţilor de reglementare, a adăugat instituţia.

Tepco intenţionează să filtreze apa contaminată pentru a elimina izotopii nocivi, în afară de tritiu, care este greu de eliminat. Apoi va fi diluată şi eliberată pentru a elibera spaţiul centralei şi a permite continuarea dezafectării.

Planul a întâmpinat o rezistenţă puternică din partea sindicatelor de pescari din regiune, care se tem de impactul acestuia asupra mijloacelor lor de trai. China, Coreea de Sud şi Taiwan şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici