Autorităţile din Bulgaria au revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru români. Nu e nevoie de certificat de vaccinare

  • Românii pot intra din România în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test COVID.
  • Ei au nevoie doar de documentele de călătorie.
6082 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Bulgaria au revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru români. Nu e nevoie de certificat de vaccinare

Autorităţile din Bulgaria au revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru români. Nu e nevoie de certificat de vaccinare

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, vineri, că autorităţile bulgare au revizuit, pe 27 mai 2021, condiţiile de intrare în Bulgaria.

Măsurile se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021.

Astfel, cetăţenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligaţi să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport).

Cetăţenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, certificatului privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19, a testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii sau a documentaţiei specifice pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

Mai multe informaţii cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii români care sosesc în Republica Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici