Autorităţile din Coreea de Sud refuză să suspende programul de vaccinare împotriva gripei, după ce 13 persoane au decedat în câteva zile

  • Oficialii sud-coreeni au refuzat să suspende programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere.
  • Cel puţin 13 persoane care au fost vaccinate în ultimele zile au decedat, printre care şi un băiat de 17 ani.
  • Coreea de Sud a comandat cu 20% mai multe vaccinuri împotriva gripei în acest an.
894 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Coreea de Sud refuză să suspende programul de vaccinare împotriva gripei, după ce 13 persoane au decedat în câteva zile
Oficialii sud-coreeni au refuzat să suspende, joi, programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere, în ciuda apelurilor de a face acest lucru în urma morţii a cel puţin 13 persoane care au fost vaccinate în ultimele zile, relatează Reuters.
 
Autorităţile sanitare au declarat că nu au găsit legături directe între decese, printre care şi un băiat de 17 ani, şi vaccinurile administrate în cadrul unui program gratuit de vaccinare a aproximativ 19 milioane de adolescenţi şi persoane în vîrstă.
 
"Numărul deceselor a crescut, dar echipa noastră vede o posibilitate redusă ca decesele să fie rezultatul vaccinărilor," a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Agenţiei Coreene de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA), în faţa parlamentarilor.
 
Coreea de Sud a comandat cu 20% mai multe vaccinuri împotriva gripei în acest an pentru a preveni ceea ce numeşte o „twindemie” a persoanelor cu gripă care dezvoltă potenţiale complicaţii COVID-19 şi supraîncărcarea spitalelor în timpul iernii.
 
"Înţeleg şi regret că oamenii sunt îngrijoraţi din cauza vaccinului," a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Park Neung-hoo, confirmând în acelaşi timp că programul gratuit va continua.
 
„Ne uităm la cauze, dar vom examina din nou amănunţit întregul proces în care sunt implicate diferite agenţii guvernamentale, de la producţie până la distribuţie,” a adăugat el.
 
Programul de vaccinare gratuit din ţară foloseşte doze fabricate de producătorii locali de medicamente GC Pharma, SK Bioscience şi Ilyang Pharmaceutical, împreună cu firma franceză Sanofi şi cea britanică, Glaxosmithkline. 
 
Kim Chong-in, liderul principalului partid de opoziţie Puterea Poporului, a declarat că programul ar trebui oprit până la verificarea cauzelor exacte ale deceselor.
 
Autorităţile sanitare au declarat miercuri că o investigaţie preliminară asupra a şase decese nu a descoperit nicio legătură directă cu vaccinurile. Nu s-au găsit substanţe toxice în vaccinuri şi cel puţin cinci din cele şase persoane verificate prezintă şi alte afecţiuni, potrivit oficialilor.
 
Programul gratuit s-a dovedit controversat de la lansarea sa de luna trecută. La început a fost suspendat timp de trei săptămâni, după ce s-a descoperit că aproximativ 5 milioane de doze au fost expuse la temperatura camerei, în timp ce erau transportate la o unitate medicală.
 
Oficialii au declarat că 8,3 milioane de persoane au fost vaccinate de la reluarea programului pe 13 octombrie, raportându-se aproximativ 350 de cazuri de reacţii adverse.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici