Autorităţile din Ecuador au început să distribuie sicrie din carton pentru persoanele decedate din cauza COVID-19

Autorităţile din oraşul ecuadorian Guayaquil distribuie mii de sicrie de carton pentru familiile celor care au murit din cauza noului coronavirus şi au creat un serviciu de asistenţă pentru cei care au nevoie de asistenţă pentru preluarea cadavrelor ţinute în casă, scrie The Guardian.

1324 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Ecuador au început să distribuie sicrie din carton pentru persoanele decedate din cauza COVID-19

Autorităţile din Ecuador au început să distribuie sicrie din carton pentru persoanele decedate din cauza COVID-19

Primăria din Guayaquil a declarat, sâmbătă, că va da 2.000 de sicrie de carton „pentru ca cei care mor să aibă parte de o înmormântare demnă în timpul acestei crize medicale“.

Guayaquil este epicentrul pandemiei de coronavirus din statul sud-american, iar capacitatea morgilor şi a centrelor funerare a fost depăşită. De aceea multe familii sunt obligate să ţină trupurile neînsufleţite ale celor dragi în casă, sau chiar să le depoziteze pe trotuar.

„Întreg oraşul pare un spital în perioadă de război. Ceea ce am văzut aici pare a fi desprins din filemele de groză", a declarat pentru The Guardian un medic de la Spitalul Teodoro Maldonado Carbo.

Un politician local, Carlos Luis Morales, a declarat pentru CNN en Español că oficialii au fost instruiţi să nu divulge statistici cu privire la numărul morţilor din provincia Guayas, dar spune că cifrele sunt îngrozitoare. „Pentru a vă face o idee, au fost eliberate 480 de certificate de deces în 24 de ore şi în jur de 150 de cadavre sunt ridicate de autorităţi zilic"

Preşedintele Ecuadorului, Lenín Moreno, a declarat că până la 3.500 de persoane ar putea muri în Guayas în săptămânile următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici