Autorităţile din Egipt au condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste

Autorităţile din Egipt au decis condamnarea la moarte a 17 persoane implicate în organizarea a trei atacuri cu bombă asupra unor biserici şi a unei secţii de poliţie în perioada 2016-1017, în cadrul cărora peste 80 de persoane au murit, relatează Euronews.

254 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Egipt au condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste

Autorităţile din Egipt au condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste

Alte 19 persoane au fost condamnate la închisoare pe viaţă în urma atentantelor. Peste 36 de persoane sunt judecate în acest dosar, printre care şi 15 în absenţă.

Cel puţin 10 persoane au primit pedepse cuprinse între 10 şi 15 ani de închisoare.

În perioada 2016-1016, militanţii reţelei teroriste Stat Islamic a organizat atacuri cu bombă asupra a trei biserici din Cairo, Alexandria şi Delta Nilului.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a ordonat forţelor armate în luna noiembrie să oprească cu orice preţ militanţii islamişti, la trei luni după ce aceştia au atacat o moschee din Sinai, incident în urma căruia au murit peste 300 de persoane.

Combaterea militanţilor şi reinstaurarea păcii au fost promisiunile făcute de al-Sisi în timpul campaniei electorale. Acesta a fost reales în funcţie în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici