Autorităţile din Hong Kong au anunţat un prim caz de gripă aviară H7N9 depistată la om

Autorităţile din Hong Kong au confirmat, marţi, un prim caz de gripă aviară H7N9 depistată la om, anunţând că cel puţin 17 persoane vor fi plasate în carantină.

131 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Hong Kong au anunţat un prim caz de gripă aviară H7N9 depistată la om

Autorităţile din Hong Kong au anunţat un prim caz de gripă aviară H7N9 depistată la om (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

O indoneziană, în vârstă de 36 de ani, se află în stare critică într-un spital din oraş, iar 17 persoane, majoritatea membri ai familiei pentru care lucra femeia, au fost internaţi pentru observaţii.

"Dacă cei care s-au aflat în contact apropiat (cu pacienta) nu prezintă simptome, ne vom asigura să fie plasate în carantină în spaţii prevăzute în acest scop", a declarat secretarul pentru Sănătate, Ko Wing-man, în cadrul unei conferinţe de presă.

"În această seară, cinci persoane care s-au aflat în contact apropiat cu pacienta şi care nu prezintă niciun semn de infectare vor intra în carantină", a precizat Ko, adăugând că ele vor fi supravegheate timp de zece zile.

Mai târziu, Guvernul a anunţat într-un comunicat că testele privind infectarea cu virus efectuate asupra celor 17 persoane au ieşit negative, însă ele vor fi trimise într-o casă de vacanţă din oraşul de coastă Sai Kung, unde vor fi plasate sub "supraveghere medicală".

Angajata de origine indoneziană s-a infectat cu virusul H7N9 în timpul unei călătorii la Shenzen, în sudul Chinei, unde a intrat în contact cu păsări vii, a declarat luni Ko Wing-man.

"Ea a mers la Shenzen, a cumpărat un pui, l-a tăiat, apoi l-a mâncat", a precizat el.

Pacienta a fost internată pe 27 noiembrie.

Hong Kongul a suspendat importurile de păsării vii din Shenzen şi a ridicat nivelul de alertă pentru această boală "gravă".

De la identificarea virusului în februarie, 137 de cazuri de infectare cu virusul H7N9 au fost înregistrate în China, iar 45 de persoane au decedat, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici