Autorităţile din Libia au condamnat 45 de persoane la moarte în urma evenimentelor din 2011

Autorităţile din Libia au condamnat 45 de membri ai miliţiei la pedeapsa cu moartea, în urma evenimentelor din anul 2011, când zeci de protestatari au fost ucişi în Tripoli, au anunţat reprezentanţii Ministerului de Justiţie, relatează Reuters şi BBC.

428 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Libia au condamnat 45 de persoane la moarte în urma evenimentelor din 2011

Autorităţile din Libia au condamnat 45 de persoane la moarte în urma evenimentelor din 2011

Cei 45 sunt acuzaţi că au deschis focul asupra protestatarilor, în contextul în care rebelii se apropiau de capitală în cadrul revoltei împotriva fostului lider Muammar Gaddafi.

Alte 54 de persoane au fost condamnate la cinci ani de închisoare, iar 22 au fost achitate în dosarul privind moartea protestatarilor.

Nu se cunosc date despre momentul în care cei condamnaţi au fost arestaţi sau judecaţi.

Autorităţile din Libia încearcă să reinstaureze pacea în ţară, în urma revoltei de acum şapte ani.

În anul 2011, mai mulţi locuitori ai districtului Abu Salim din Tripoli au ieşit în stradă pentru a sărbători prematur eliberarea capitalei şi au fost împuşcaţi de către susţinătorii regimului lui Gaddafi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici