Autorităţile din Malaysia au eliberat o femeie acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord

O femeie din Indonezia, acuzată că l-ar fi ucis cu agentul neurotoxic VX pe Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord, a fost eliberată de autorităţile din Malaysia, care au renunţat la acuzaţii, informează site-ul cotidianului The New York Times.

1250 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Malaysia au eliberat o femeie acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord

Autorităţile din Malaysia au eliberat o femeie acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord

Siti Aisyah, orginară din Indonezia, şi Doan Thi Huong, originară din Vietnam, au fost acuzate că l-ar fi asasinat pe Kim Jong Nam la aeroportul Kuala Lumpur în anul 2017.

Cele două suspecte au pledat nevinovate, susţinând că au crezut că participau la o farsă pentru o emisiune TV şi nu intenţionau să rănească sau să ucidă pe cineva. Ele au fost singurele persoane arestate în acest caz. Patru suspecţi nord-coreeni au părăsit Malaysia chiar în dimineaţa asasinării lui Kim Jong Nam.

Un judecător de la o instanţă din Malaysia a decis eliberarea indonezienei după ce procurorii au l-au informat că doresc să retrag acuzaţiile, fără însă să precizeze motivul.

Rusdi Kirana, ambasadorul Indoneziei la Kuala Lumpur, a mulţumit autorităţilor din Malaysia.

Procesul celeilalte suspecte a fost suspendat în urma deciziei în cazul lui Siti Aisyah.

Autorităţile din Malaysia nu au acuzat în mod oficial Coreea de Nord de uciderea fratelui vitreg al liderului de la Phenian, care trăia de mai mulţi ani în autoexil în străinătate, dar care ar fi putut fi perceput ca reprezentând un pericol pentru actualul conducător nord-coreean, Kim Jong Un.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici