Autorităţile din Paris, în alertă din cauza unui posibil terorist afgan

Agenţiile de securitate din Paris au distribuit fotografia unui solicitant de azil de origine afgană suspectat că ar plănui un atac în capitala Franţei, informează o sursă din cadrul poliţiei franceze.

1111 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Paris, în alertă din cauza unui posibil terorist afgan

Autorităţile din Paris, în alertă din cauza unui posibil terorist afgan

Potrivit surselor, poliţia nu cunoaşte numele cetăţeanului afgan şi nu a descins încă o razie. Metronews a anunţat că tânărul se află în Franţa de peste două luni.

Franţa se află în stare de alertă din noiembrie 2015 după atacurile de la Paris, în care au murit peste 130 de persoane. Luna trecută, un cetăţean tunisian a ucis de ziua naţională a Franţei 84 de persoane, iar doi militanţi islamişti au decapitat într-o biserică din Normandia un preot.

Cu câteva zile înaintea atacului din biserica din Normandia de pe 26 iulie, serviciile de securitate au primit informaţii din partea unei agenţii de securitate în privinţa unui militant islamist suspectat că ar plănui un atac şi au trimis fotografia acestuia mai multor servicii de securitate. Fotografia s-a dovedit a fi a unuia dintre atacatorii din biserică, tânărul în vârstă de 19 ani, Abdel-Malik Nabir Petitjean.

Capitala se află în stare de alertă luând precauţii în privinţa unui posibil atac în cadrul festivalului "Paris Plege".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici