Autorităţile din Siria şi Israel vor redeschide un punct de trecere în Înălţimile Golan

Autorităţle din Siria şi Israel au decis împreună cu reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite să redeschidă începând de luni punctul de trecere Quneitra din Înălţimile Golan, a declarat Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, relatează Reuters.

1195 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Siria şi Israel vor redeschide un punct de trecere în Înălţimile Golan

Autorităţile din Siria şi Israel vor redeschide un punct de trecere în Înălţimile Golan

„Redeschiderea va permite reprezentanţilor ONU să îmbunătăţească eforturile de prevenire a ostilităţilor din regiunea Înălţimilor Golan”, a declarat Haley.

„Aşteptăm ca Israelul şi Siria să ofere reprezentanţilor ONU atât accesul de care au nevoie, cât şi siguranţa. De asemenea, facem apel la autorităţile siriene să ia măsurile necesare pentru a permite patrularea fără nicio interferenţă”, a adăugat ambasadorul.

Punctul de trecere din Quneitra a fost patrulat în ultima perioadă de armata rusă, aliat apropiat al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

ONU a monitorizat operaţiunile din zona demilitarizată stabilită în anul 1974 între regiunile controlate de Israel şi sectorul sirian din Înălţimile Golan, dar eforturile au fost întrerupte de războiul civil din Siria.

Israelul a preluat controlul asupra mai multor zone din Înălţimile Golan, care aparţineau Siriei, în timpul războiului din anul 1967, dar nu a primit susţinerea internaţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici