Autorităţile din Taiwan acuză Beijingul că oferă informaţii eronate despre epidemia de coronavirus

Ministerul de Externe de la Taipei a informat joi că autorităţile de la Beijing oferă informaţii eronate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la numărul de cazuri de infecţie cu coronavirus din Taiwan, după ce OMS a publicat informaţii eronate în acest sens, informează Reuters.

1365 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Taiwan acuză Beijingul că oferă informaţii eronate despre epidemia de coronavirus

Autorităţile din Taiwan acuză Beijingul că oferă informaţii eronate despre epidemia de coronavirus

Datele referitoare la numărul de cazuri din Taiwan sunt transmise către OMS de China, întrucât Taiwanul nu este membru al acestei organizaţii ca urmare a opoziţiei Beijingului, care susţine că insula este teritoriu chinez.

Pe de altă parte, autorităţile de la Taipei susţin că Taiwanul este un stat independent, care nu a făcut niciodată parte din Republica Populară Chineză.

Acuzaţiile Ministerului de Externe de la Taipei vin în contextul în care marţi OMS a corectat informaţiile cu privire la numărul de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus în Taiwan, după ce informase anterior că există 13 cazuri în acest teritoriu, în contextul în care autorităţile locale raportaseră doar zece cazuri.

„Informaţiile eronate transmise de China au dus la această greşeală”, a spus Joanne Ou, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Taipei.

Ministerul chinez de Externe şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu au comentat până în prezent declaraţiile oficialului din Taiwan.

Cel puţin 564 de persoane au murit la nivel global ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus, după ce au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, au informat miercuri autorităţile. Dintre acestea, 562 de decese au fost înregistrate în China, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici