Autorităţile din Uzbekistan susţin că 18 copii au murit după ce au consumat un sirop din India

Autorităţile din Uzbekistan leagă decesele unor copii de utilizarea unui sirop de tuse din India. Producţia de medicamente a fost oprită, iar autorităţile au început o anchetă. Probleme asemănătoare au fost înregistrate în Gambia şi Indonezia.

344 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Uzbekistan susţin că 18 copii au murit după ce au consumat un sirop din India

Autorităţile din Uzbekistan susţin că 18 copii au murit după ce au consumat un sirop din India

Ministerul Sănătăţii din Uzbekistan a anunţat că cel puţin 18 copii din această ţară au murit după ce au consumat siropul Doc-1 Max, fabricat de compania indiană Marion Biotech, potrivit Sky News. În replică, producătorul a oprit producţia.

Siropul conţinea o substanţă toxică, etilenglicol, şi a fost administrat în cantităţi mai mari decât doza standard desemnată pentru copii, fie de către părinţi, care l-au confundat cu un remediu antirăceală, fie la sfatul farmaciştilor, a explicat ministerul din Uzbekistan.

Şapte angajaţi au fost concediaţi de ministerul uzbek în urma unei anchete, iar „măsuri disciplinare" au fost luate împotriva unor specialişti. Tabletele şi siropurile Doc-1 Max au fost retrase din toate farmaciile, a adăugat ministerul.

Autoritatea indiană de reglementare a medicamentelor a declarat că a inspectat unitatea de producţie a Marion Biotech şi că au fost trimise mostre de sirop pentru testare.

Incidentul din Uzbekistan vine după ce moartea a 70 de copii din Gambia a fost legată de siropurile pentru tuse şi răceală fabricate de Maiden Pharmaceuticals Ltd., cu sediul în New Delhi. Testele efectuate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au constatat că produsele conţineau cantităţi „inacceptabil de mari" din două substanţe cunoscute ca fiind toxice. Cu toate acestea, guvernul indian şi compania farmaceutică au negat acuzaţiile privind legătura dintre sirop şi decese.

Indonezia a înregistrat, de asemenea, o creştere a numărului de decese posibil legate de siropul de tuse, ceea ce a determinat guvernul să retragă de pe piaţă toate medicamentele lichide. Cel puţin 199 de persoane, dintre care mulţi copii mici, au murit în Indonezia ca urmare a leziunilor renale acute începând cu luna august. Familiile au cerut despăgubiri şi guvernul a lansat o anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici