Autorităţile franceze au anihilat o reţea de proxenetism, arestând nouă români

Forţele de ordine din Herault şi Aude au lansat miercuri dimineaţă o vastă operaţiune pentru a anihila o reţea de prostituţie şi proxenetism, arestând zece persoane, dintre care nouă de naţionalitate română.

474 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze au anihilat o reţea de proxenetism, arestând nouă români

Autorităţile franceze au anihilat o reţea de proxenetism, arestând nouă români - presă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Mai multe prostituate şi presupuşii proxeneţi ai acestora au fost arestaţi, în special în zona Beziers, în departamentul Herault din sudul Franţei, au anunţat jandarmii din Languedoc-Roussillon, citaţi de Liberation.

Jandarmii au anunţat într-un comunicat că zece persoane, "inculpate în cazul unei reţele de proxenetism în bandă organizată", au fost arestate, dintre care nouă de naţionalitate română. Cea de-a zecea persoană este franceză. Şase dintre presupuşii proxeneţi au fost arestaţi în tabere din Lespignan şi Beziers (Herault), iar alte patru în apartamente din Carcassonne, Narbonne (Aude) şi Beziers.

Aproximativ 30 de tinere, majoritatea de etnie romă, sunt interogate ca martor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

La operaţiune au participat 150 de jandarmi, susţinuţi de patru echipe cinofile şi un elicopter. De asemenea, au fost prezenţi analişti ai Europol. Arestările au fost efectuate în cadrul unei comisii rogatorii livrate de un judecător de instrucţie din Narbonne.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici