Autorităţile franceze l-au identificat pe adevăratul lider al atentatelor din noiembrie 2015

Autorităţile franceze au declarat că au descoperit identitatea adevăratului lider al atacurilor militanţilor islamişti de la 13 noiembrie 2015, declarându-l pe Abdelhamid Abaaoud doar unul dintre coordonatori, informează site-ul agenţiei Reuters.

17722 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze l-au identificat pe adevăratul lider al atentatelor din noiembrie 2015

Autorităţile franceze l-au identificat pe adevăratul lider al atentatelor din noiembrie 2015

Noi documente oficiale au fost publicate de Bernard Bajolet, comandantul Direcţiei Generale a Securităţii Externe, în cazul unei anchete efectuate cu uşile închise asupra activităţilor teroriste din Franţa.

Bajolet nu a dezvăluit însă identitatea persoanei suspecte, şi nici dacă aceasta este încă în viaţă.

Abaaoud a fost iniţial descris ca fiind liderul atacurilor armate şi al celor sinucigaşe din sala pariaziană de concerte, Bataclan, precum şi din stadionul de fotbal Stde de France, în care au murit 130 de persoane. Acesta a murit într-un raid al poliţiei pe 18 noiembrie, la Saint-Denis, fiind asociat şi cu atentatele teroriste din Bruxelles din 22 martie, soldate cu 32 de morţi.

"Este adevărat că Abaaoud a fost coordonatorul atacurilor, dar nu a fost liderul grupării," a declarat Bajolet.

"Ştim cine este liderul, dar voi fi discret în această privinţă. Cunoaştem acum întreaga schemă de organizare... Am făcut progrese în privinţa acestei chestiuni, cunoaştem deci identitatea liderului," a adăugat Bajolet.

Săptămâna trecută, Parlamentul francez a publicat rezultatele investigaţiilor şi a emis întregul raport marţea aceasta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici