Autorităţile germane au dejucat un plan de comitere a unui atac terorist cu arme biologice

Un tunisian arestat săptămâna trecută la Koln plănuia să comită un atac terorist folosind ricină, substanţă extrem de toxică, extrasă din planta ricin, care este de 6.000 de ori mai letală decât cianura, a declarat Holger Muench, liderul Poliţiei Federale Germane (BKA), potrivit agenţiei Dpa.

1418 afișări
Imaginea articolului Autorităţile germane au dejucat un plan de comitere a unui atac terorist cu arme biologice

Autorităţile germane au dejucat un plan de comitere a unui atac terorist cu arme biologice

"Erau pregătiri foarte concrete pentru un astfel de act cu ceea ce aţi putea numi o bombă biologică", a declarat Holger Muench.

Oficialul a mai declarat că suspectul, Sief Allah H, în vârstă de 29 de ani, a căutat pe internet informaţii despre fabricarea de arme biologice.

Individul a fost arestat după ce poliţia a descoperit o cantitate mare de ricină în apartamentul lui.

O sursă din cadrul Serviciului de informaţii interne (BfV) al Germaniei a declarat că militanţii Stat Islamic au făcut experimente cu ricină şi chiar au oferit instrucţiuni detaliate pentru fabricarea de astfel de arme biologice.

Sursa citată de agenţia Reuters a avertizat asupra posibilităţii producerii unor atentate cu ricină în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici