Autorităţile germane au depistat o celulă teroristă în oraşul Hamburg

Serviciile secrete germane au descoperit o nouă celulă teroristă în oraşul Hamburg, unde în urmă cu opt ani au fost pregătite atentatele de la 11 septembrie 2001, relatează cotidianul The Independent în ediţia electronică.

137 afișări
Imaginea articolului Autorităţile germane au depistat o celulă teroristă în oraşul Hamburg

Autorităţile germane au depistat o celulă teroristă în oraşul Hamburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Existenţa noului grup islamist în oraşul german a fost dezvăluită într-un raport al serviciilor de informaţii germane. Celula teroristă, care avea zece membri, era condusă de un german de origine siriană, Rami M. Cei zece membri ai celulei au mers la începutul acestui an într-o tabără de antrenament din Hindu Kush, la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan. Doi dintre membrii grupării au revenit de curând în Germania.

Membrii celulei se întâlneau la Moscheea Taiba din Hamburg, frecventată şi de organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, Mohammed Atta.

"Se presupune că aceste persoane sunt pregătite din toate punctele de vedere pentru comiterea unor atacuri sinucigaşe în Germania sau în alte ţări", se arată în raportul serviciilor secrete germane.

Dezvăluirile despre celule din Hamburg au apărut după ce serviciile de securitate au luat măsuri stricte cu ocazia Festivalului de la Hamburg. "Pericolul este absolut real", a explicat Joachim Hermann, ministrul de Interne din landul Bavaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici