Autorităţile iraniene anunţă că au arestat mai multe persoane implicate în doborârea avionului ucrainean

Autorităţile iraniene au anunţat marţi că mai multe persoane, despre care se crede au fost implicate în doborârea unui avion de pasageri ucrainean, au fost arestate, a declarat un oficial de la Teheran, potrivit Reuters.

3077 afișări
Imaginea articolului Autorităţile iraniene anunţă că au arestat mai multe persoane implicate în doborârea avionului ucrainean

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Au avut loc ample investigaţii şi unii oameni au fost arestaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor judiciare din Iran, Gholamhossein Esmaili.

Oficialul iranian nu a oferit alte detalii.

Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Cei mai mulţi oameni aflaţi la bordul avionului doborât erau cetăţeni iranieni.

"Că forţele armate iraniene au recunoscut greşeala lor este un prim pas bun", a afirmat preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Liderul de la Teheran a cerut o investigaţie detaliată şi completă, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

"Acest caz nu este un caz normal şi trebuie să fie prezentat în faţa unei instanţe speciale şi să fie cercetat în detaliu de mai mulţi experţi", a declarat Rouhani.

Preşedintele a mai afirmat că ancheta trebuie să fie efectuată într-un mod transparent, indiferent de rezultatul ei, iar cei responsabili să fie traşi la răspundere.

"Trebuie să ne asigurăm că o tragedie de acest fel nu se va mai întâmpla vreodată în ţara noastră", a subliniat liderul iranian.

Rouhani a mai explicat că nu poate accepta o versiune a evenimentelor în care o persoană "care a apăsat un buton" poartă întreaga responsabilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici