Autorităţile le cer ucrainenilor să scadă consumul de electricitate la orele de vârf cu 25%

Premierul ucrainean cere reducerea cu 25% a consumului de electricitate în orele de vârf pentru a evita întreruperile de curent electric, potrivit CNN.

246 afișări
Imaginea articolului Autorităţile le cer ucrainenilor să scadă consumul de electricitate la orele de vârf cu 25%

Sursa foto: Profimedia

Guvernul ucrainean face apel la populaţie să reducă semnificativ consumul de energie electrică pentru a evita penele de curent. Solicitarea vizează orele de vârf când consumul ar trebui să scadă cu 25%.

Premierul Denys Shmyhal a făcut apel la cetăţeni şi la întreprinderi să micşoreze consumul de electricitate între orele 17:00 şi 22:00, pentru a stabiliza sistemul energetic, după pagubele provocate de atacurile cu rachete ruseşti din această săptămână.

„Suntem recunoscători tuturor ucrainenilor care au redus în mod deliberat consumul de energie electrică ieri şi alaltăieri noapte. Economia totală a fost de 10%. De asemenea, le mulţumim primarilor, şefilor de comunităţi, care au avut o abordare responsabilă în ceea ce priveşte reducerea consumului de electricitate în comunităţi", a transmis Shmyhal pron intermediul unui comunicat.

Totuşi, pentru a evita întreruperile de curent „este necesar să se realizeze o reducere deliberată a consumului de energie electrică de la ora 17.00 la 22.00 în întreaga Ucraină cu 25%", a mai spus premierul.

De asemenea, Shmyhal a cerut ca „publicitatea stradală şi alte dispozitive consumatoare de energie" să fie oprite în timpul serii.

Totodată, el a făcut apel la oameni să folosească gazul şi cărbunele cu moderaţie după ce pornesc încălzirea.

„Temperatura minimă în interior în această iarnă va fi de 16 grade, iar temperatura medie va fi de 18 grade. Aceasta este o necesitate şi aceasta este contribuţia noastră la victorie", a precizat premierul ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici