Autorităţile olandeze au arestat trei suspecţi de planificarea unor acte de terorism

Autorităţile olandeze au arestat trei bărbaţi, între care un jihadist revenit din Siria, pentru că ar fi planificat presupuse acte de "terorism" şi finanţat combatanţi în Siria, a anunţat marţi Parchetul olandez.

70 afișări
Imaginea articolului Autorităţile olandeze au arestat trei suspecţi de planificarea unor acte de terorism

Autorităţile olandeze au arestat trei suspecţi de planificarea unor acte de terorism (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei trei bărbaţi, doi de 26 de ani şi unul de 30 de ani, au fost reţinuţi în oraşele Eindhoven (sud) şi Arnhem (est), a anunţat Parchetul olandez într-un comunicat.

"Ei sunt suspectaţi că au planificat acte de terorism şi că au vrut să se alăture Frontului al-Nusra, o organizaţie teroristă afiliată la Al-Qaida", a precizat Parchetul, fără a oferi mai multe detalii.

Parchetul susţine că unul dintre tinerii de 26 de ani s-a întors din Siria şi "întreţine legături cu Frontul al-Nusra". Unul dintre cei trei bărbaţi este, între altele, suspectat că a finanţat combatanţi jihadişti în Siria.

Parchetul a anunţat că a deschis o anchetă în vara anului trecut după ce a fost alertat de serviciile secrete olandeze (AIVD).

Domiciliile unor suspecţi au fost percheziţionate în octombrie, calculatoare, tablete şi telefoane mobile fiind confiscate.

Potrivit ultimelor date furnizate de AIVD, aproximativ 130 de jihadişti au plecat din Olanda pentru a participa la conflictul din Siria, dintre care 30 s-au întors în ţară şi 14 au murit în lupte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici