Autorităţile siriene au recuperat corpurile jurnaliştilor ucişi la Homs

Autorităţile siriene au recuperat joi trupurile neînsufleţite ale jurnalistei americane Marie Colvin şi fotografului francez Remi Ochlik din cartierul Baba Amr, în Homs, intrat sub controlul armatei siriene, a anunţat Ministerul sirian al Afacerilor Externe.

690 afișări
Imaginea articolului Autorităţile siriene au recuperat corpurile jurnaliştilor ucişi la Homs

Autorităţile siriene au recuperat corpurile jurnaliştilor ucişi la Homs (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Autorităţile în cauză au reuşit în această dimineaţă, din motive umanitare şi după un mare efort, să localizeze corpurile celor doi jurnalişti, americanca Marie Colvin şi francezul Remi Ochlik, îngropaţi în regiunea care a fost controlată de grupări teroriste armate în Baba Amr din Homs", declară "o sursă oficială" din Ministerul sirian al Afacerilor Externe, citată de agenţia de presă oficială Sana.

Cei doi jurnalişti au murit miercuri într-un bombardament al armatei direcţionat împotriva unui centru de presă organizat de militanţii din Baba Amr.

Menţionând descoperirea unui al treilea corp, "sursa oficială" l-a menţionat pe jurnalistul spaniol Javier Espinosa, dar acesta din urmă, conform cotidianului El Mundo, a reuşit să ajungă miercuri în Liban şi se află "în stare perfectă de sănătate". Acesta a scăpat cu bine din bombardamentul de miercuri care i-a ucis pe cei doi colegi ai săi.

Cele trei corpuri au fost transferate la un spital din Damasc unde vor fi examinate de un medic legist. Siria va cere eşantioane de ADN statelor respective pentru a îi identifica, iar apoi corpurile vor fi trimise ambasadei Poloniei, care reprezintă interesele Statelor Unite, ale Franţei şi ale Spaniei în prezenţa Comitetului internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi a Semilunii roşii arabe siriene (CRAS). a precizat ministerul.

"Siria îşi prezintă condoleanţele familiilor victimelor şi speră că cetăţenii străini se vor abţine să intre ilegal pe teritoriul sirian şi să se ducă în regiunile unde se găsesc terorişti armaţi", declară comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici