Autorităţile spaniole au găsit o nouă metodă prin care îi pot identifica pe cei care nu respectă carantina

  • Cetăţenii iresponsabili, care nu respectă normele de izolare, pun în pericol toate eforturile Spaniei de a controla pandemia de coronavirus.
  • De acum, însă, agenţii vor putea să verifice pe loc dacă o persoană oprită pe stradă se află în carantină.
1343 afișări
Imaginea articolului Autorităţile spaniole au găsit o nouă metodă prin care îi pot identifica pe cei care nu respectă carantina

Autorităţile spaniole au găsit o nouă metodă prin care îi pot identifica pe cei care nu respectă carantina

Guvernul regiunii spaniole Castilla La Mancha, unde trăiesc şi 60 de mii de români, a decis să dea acces poliţiei la numele persoanelor care trebuie să stea în izolare.Un SMS cu informaţii despre regulile de izolare va fi trimis atât persoanei depistate pozitiv, cât şi poliţiei.

Autorităţile spaniole vor să-i sperie astfel pe cei care încalcă normele sanitare şi să oprească avalanşa de cazuri care împinge ţara spre un nou lockdown.

Emiliano García-Page, preşedintele regiunii Castilla La Mancha: Se va dispune ca Poliţia Naţională, Garda Civilă şi Poliţia Locală din regiunea noastră să poată avea imediat datele de identificare ale tuturor persoanelor trimise în izolare, din cauza infectării cu COVID-19 şi astfel să se poată face o monitorizare pentru siguranţa întregii societăţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici