Autorităţile spaniole evacuează oamenii de pe insula La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja a erupt

  • Vulcanul adormit Cumbre Vieja şi-a reluat activitatea
  • Aproximativ 40 de persoane cu probleme de mobilitate şi unele animale de fermă au fost mutate în zone mai sigure
  • Ultima erupţie a vulcanului a fost în 1971
2757 afișări
Imaginea articolului Autorităţile spaniole evacuează oamenii de pe insula La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja a erupt

Sursa foto: profimedia

UPDATE 18:22 Vulcanul Cumbre Vieja a erupt

După o săptămână de activitate seismologică şi aproximativ 50 de ani de la ultima erupţie, vulcanul Cumbre Vieja din insula La Palma s-a trezit din nou.

ŞTIRE INIŢIALĂ

La Palma este o insulă vulcanică care aparţine de arhipeleagul Canare. După o serie de cutremure care au atins magnitudinea de 3.8 grade pe scara Richter în parcul naţional Cumbre Vieja din sudul insulei, locul unde se află un vulcan adormit care poartă acealaşi nume, autorităţile au decis evacuarea persoanelor aflate în apropiere.

Aproximativ 40 de persoane cu probleme de mobilitate şi unele animale de fermă de pe insulă au fost direcţionaţi către zonele sigure. Ministerul Apărării din Spania a detaşat armata pentru a se ocupa de evacuarea civililor, relatează Reuters.

"Cutremurele devin din ce în ce mai puternice, iar magma se îndreaptă constant spre suprafaţă. Există şanse mari de erupţie, ceea ce înseamnă că autorităţile au decis să evacueze doar pe unele persoane", a declarat un purtător de cuvânt al Institutului de Vulcanologie din Insulele Canare.

Autorităţile au optat să nu realizeze o evacuare generală, ci s-au concentrat să ajute mai întâi vârstnicii şi persoanele cu dizabilităţi. Aproximativ 35.000 de persoane care locuiesc în apropierea vulcanului. Ultima erupţie a lui Cumbre Vieja a fost în 1971.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici