Autorităţile turce au ordonat arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au dispus arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie în cadrul unei anchete privind mişcarea religioasă a clericului Fethullah Gulen, care este acuzat de Guvern că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, notează Reuters online, citând agenţia de ştiri Anadolu.

582 afișări
Imaginea articolului Autorităţile turce au ordonat arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 125 de ofiţeri de poliţie pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au efectuat raiduri în mai multe zone din Istanbul, printre suspecţi fiind 30 de şefi adjuncţi de poliţie.

Un procuror din Istanbul a declarat că ofiţerii sunt suspectaţi pentru că ar fi folosit aplicaţia de mesagerie criptată ByLock, a relatat agenţia de ştiri Dogan.

Serviciile secrete turce au identificat cel puţin 56.000 de utilizatori ai aplicaţiei, oficialii afirmând că organizaţia clericului Gulen ar fi folosit ByLock începând din anul 2014.

Guvernul turc a folosit decretele emise în perioada de stare de urgenţă, instituită după lovitura de stat din iulie, pentru a aresta mii de persoane suspectate de implicare în complot, iar aproximativ 100.000 de angajaţi au fost demişi sau suspendaţi din funcţii.

Marţi, Parlamentul de la Ankara urmează să voteze propunerea de extindere cu trei luni a stării de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici