Autorităţile ucrainene acuză militanţii proruşi că au deschis focul asupra unei ambulanţe la Lugansk

Un grup de militanţi proruşi din regiunea Lugansk a atacat o ambulanţă a trupelor ucrainene, iar un militar a fost ucis, în timp ce un altul a fost rănit şi dus la spital, a anunţat şeful administraţiei din regiune, Hennadi Moskal, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

290 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene acuză militanţii proruşi că au deschis focul asupra unei ambulanţe la Lugansk

Autorităţile ucrainene acuză militanţii proruşi că au deschis focul asupra unei ambulanţe la Lugansk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambulanţa a fost atacată luni în jurul prânzului în teritoriul controlat de ucraineni, foarte aproape de graniţa cu Rusia, a declarat el.

"O ambulanţă cu doi militari la bord, care se îndrepta din satul Kamişne către Size, a fost atacată. Un soldat (în vârstă de 46 de ani) a fost împuşcat mortal, iar un altul a fost rănit grav. Acesta din urmă se află la spital", arată un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial al lui Moskal.

"Militanţii au amplasat mine de teren - două vehicule militare au fost deja ţinta unor astfel de mine (...). Ieri (luni) ei au deschis focul asupra unei ambulanţe, iar emblemele medicale speciale de pe vehicul nu i-au oprit să tragă", a adăugat Moskal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici