Autorităţile ungare se apropie de finalizarea gardului la frontiera cu Croaţia. Circa 1.000 de militari UE şi NATO vor contribui la securizarea frontierei cu Serbia

Autorităţile ungare au construit în proporţie de 99 la sută gardul metalic de la frontiera cu Croaţia, anunţă Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de MTI. Totodată, Guvernul Ungariei a adoptat, joi, o ordonanţă care permite mobilizarea de militari ai Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice pentru protejarea frontierei sudice, cu Serbia, vulnerabilă din cauza afluxului de imigranţi, în pofida gardului metalic.

530 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ungare se apropie de finalizarea gardului la frontiera cu Croaţia. Circa 1.000 de militari UE şi NATO vor contribui la securizarea frontierei cu Serbia

Autorităţile ungare se apropie de finalizarea gardului la frontiera cu Croaţia. Circa 1.000 de militari UE şi NATO vor contribui la securizarea frontierei cu Serbia

Guvernul de la Budapesta a iniţiat discuţii privind mobilizarea de patrule internaţionale la frontiera cu Serbia şi Croaţia.

Janos Lazar a acuzat Croaţia că tolerează reţele specializate în traficul de persoane. Conform estimărilor, în Ungaria ar urma să ajungă anul acesta 600.000 de imigranţi extracomunitari.

De la începutul anului 2015, în Ungaria au fost depuse 176.205 solicitări de azil.

Guvernul Ungariei a adoptat, joi, o ordonanţă care permite mobilizarea de militari ai Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice pentru protejarea frontierei sudice, cu Serbia, vulnerabilă din cauza afluxului de imigranţi, în pofida gardului metalic, mai informează MTI.

Potrivit ordonanţei publicate în monitorul oficial ungar (Magyar Kozlony), aproximativ 1.000 de militari UE şi NATO vor putea participa la operaţiunea "Voinţă Comună" ("Common Will"), care are rolul protejării frontierei Ungariei cu Serbia.

Militarii străini vor putea oferi susţinere serviciilor de securitate ungare în misiunile de securizare a frontierelor.

Efectivele UE şi NATO vor putea rămâne în Ungaria până pe 15 martie 2016, conform ordonanţei.

În contextul afluxului de imigranţi extracomunitari, Ungaria a construit un gard metalic la frontiera cu Serbia şi a înăsprit legislaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici