Autorităţile unui oraş din China au anunţat că ar putea introduce restricţii din cauza gripei

Autorităţile dintr-un oraş din China au stârnit reacţii negative pe reţelele de socializare după ce au anunţat că ar putea introduce restricţii în cazul unui focar de gripă.

1298 afișări
Imaginea articolului Autorităţile unui oraş din China au anunţat că ar putea introduce restricţii din cauza gripei

Autorităţile unui oraş din China au anunţat că ar putea introduce restricţii din cauza gripei

Oraşul Xi'an, un centru turistic din provincia Shaanxi, care găzduieşte faimoşii războinici de teracotă, a dezvăluit săptămâna aceasta un plan de răspuns de urgenţă care i-ar permite să închidă şcoli, întreprinderi şi „alte locuri aglomerate" în cazul unei epidemii severe de gripă, potrivit CNN.

Acest lucru a stârnit numeroase reacţii furioase pe site-urile de socializare din China. Chinezii spun că planul seamănă foarte mult cu strategia „zero-COVID" pe care China a implementat-o de-a lungul pandemiei şi care a fost abandonată recent, în urma unor proteste de stradă.

„Vaccinaţi publicul mai degrabă decât să folosiţi acest timp pentru a crea un sentiment de panică", a scris un utilizator pe Weibo.

„Cum vor face oamenii să nu intre în panică, având în vedere că propunerea lui Xi'an de suspendare a muncii şi a activităţilor comerciale a fost emisă fără instrucţiuni clare la nivel naţional de clasificare a bolii?", a întrebat alt utilizator.

În timp ce cazurile de COVID în China sunt în scădere, în întreaga ţară s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de gripă, iar unele farmacii se străduiesc să facă faţă cererii de medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici