Autorul atacului de la Fort Hood era ameninţat de concediere

Colegii şi superiorii autorului sângerosului atac comis, joi, la Fort Hood, în Texas, care s-a soldat cu 13 morţi, considerau că acesta nu se ridica la nivelul funcţiei sale de psihiatru militar şi intenţionau să îl concedieze, a anunţat luni postul de radio public american NPR.

16 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Fort Hood era ameninţat de concediere

Autorul atacului de la Fort Hood era ameninţat de concediere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandantul Hasan părea "dezinteresat" de munca sa în cadrul Centrului Medical Militar Walter Reed din Washington şi neglija adeseori să răspundă la telefon atunci când era de gardă, potrivit unor medici, citaţi sub protecţia anonimatului de NPR.

Potrivit unui reprezentant al spitalului, psihiatrul de origine palestiniană, musulman practicant care dezaproba războaiele americane din Irak şi Afganistan, a încercat să îl convertească la islam pe unul dintre pacienţii săi, explicându-i că religia l-ar slava.

Superiorii comandantului Hasan l-au avertizat că este necesar să îşi amelioreze performanţele, evocând concedierea lui.

Psihiatrii au declarat însă, pentru NPR, că este dificil să concediezi un medic şi că dosarul acestuia nu cuprindea suficiente elemente care să conducă la concluzia că s-ar face vinovat de neglijenţă.

Reprezentanţii spitalului au avertizat, de asemenea, împotriva consecinţelor pe care o eventuală concediere a singurului membru musulman al echipei le-a avea asupra imaginii publice, potrivit uneia dintre sursele anonime citate.

Psihiatrul, în vârstă de 39 de ani, era spitalizat în continuare, marţi, dar nu mai era în comă.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă acesta a acţionat singur, sub efectul stresului sau cu intenţia de a comite un atac sinucigaş, ori dacă face parte dintr-un complot terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici