Autorul atacului de la Nisa ar fi fost ajutat de cinci persoane, anunţă procurorul-general al Franţei

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, autorul atacului de la Nisa, ar fi primit sprijin logistic din partea celor cinci suspecţi care se află momentan în custodia Poliţiei franceze, a declarat procurorul-general al Franţei, Francois Molins, citat de BBC News online.

2774 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Nisa ar fi fost ajutat de cinci persoane, anunţă procurorul-general al Franţei

Autorul atacului de la Nisa ar fi fost ajutat de cinci persoane, anunţă procurorul-general al Franţei

Francois Molins a declarat într-o conferinţă de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecţi a filmat scena atacului.

Cei cinci suspecţi riscă să fie acuzaţi preliminar de terorism pentru presupusele roluri pe care le-au avut în sprijinul lui Lahouaiej-Bouhlel, un tunisian ce locuia în Nisa, autorul atacului de Ziua naţională a Franţei.

Cei patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, sunt programaţi să apară în faţa curţii judiciare în scurt timp.

Printre aceştia se numără un cuplu de cetăţeni albanezi ce i-ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel.

Un alt suspect este un tânăr de 22 de ani, suspect că ar fi primit sms-uri din partea lui Bouhlel, în noaptea atacului, legate de furnizarea de arme. Poliţia a găsit o armă Kalashnikov şi muniţie la locuinţa acestuia.

Niciunul dintre suspecţi nu se aflau în evidenţa Serviciilor Secrete, până la momentul atacului.

Potrivit procurorului Molins, fotografiile şi istoria căutărilor online din telefonul lui Bouhlel arată că acesta plănuia un viitor atac încă din anul 2015.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldaţii" organizaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici