Autorul atacului din Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită- Ambasada Saudită în Marea Britanie

Ambasada saudită din Marea Britanie a comunicat că autorul atacului de la Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită, ultima oară în martie 2015, însă nu a fost supravegheat de serviciile saudite de spionaj şi nici nu există informaţii că ar fi comis vreo infracţiune acolo, relatează AP.

1654 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită- Ambasada Saudită în Marea Britanie

Autorul atacului din Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită- Ambasada Saudită în Marea Britanie

Într-un comunicat dat publicităţii de ambasadă se arată că teroristul a predat limba engleză în Arabia Saudită în perioadele noiembrie 2005-noiembrie 2006 şi aprilie 2008-aprilie 2009, având viză de lucru. Khalid Masood a mai vizitat Arabia Saudită în martie 2015, atunci când a stat şase zile.

Khalid Masood, al cărui nume adevărat era Adrian Russell Ajao, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.

Bărbatul a fost condamnat în Marea Britanie pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici