Autorul atentatului comis la metroul din Sankt-Petersburg fusese expulzat din Turcia

Akbarzhon Jalilov, presupusul autor al atentatului de la metroul din oraşul rus Sankt-Petersburg, ajunsese în Turcia la sfârşitul anului 2015 şi a fost deportat în Rusia după circa un an din cauza încălcării reglementărilor privind imigraţia, afirmă un oficial turc citat de site-ul agenţiei Reuters.

725 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului comis la metroul din Sankt-Petersburg fusese expulzat din Turcia

Autorul atentatului comis la metroul din Sankt-Petersburg fusese expulzat din Turcia

Atentatul comis săptămâna trecută la metroul din Sankt-Petersburg s-a soldat cu 14 morţi şi zeci de răniţi.

Jalilov "era considerat un individ suspect din cauza unora dintre legăturile pe care le avea, dar autorităţile turce nu luaseră nicio măsură contra lui întrucât nu a comis nicio ilegalitate", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate turce sub protecţia anonimatului.

"Cu toate acestea, această persoană a fost expulzată din Turcia în decembrie 2016 pentru încălcarea reglementărilor privind viza şi dreptul de rezidenţă. I s-a aplicat o amendă şi a fost deportat, impunându-i-se interdicţie de intrare pe teritoriul Turciei", a explicat oficialul turc.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici