Autorul luării de ostatici de la Paris şi-a sunat prietenii pentru a le cere să atace ţinte - surse

Autorul luării de ostatici de vineri de la magazinul evreiesc din Paris, Amedy Coulibaly, şi-a sunat prietenii pentru a le cere să atace ţinte, înainte de a fi ucis în urma unui asalt al forţelor de ordine, a anunţat o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP.

2281 afișări
Imaginea articolului Autorul luării de ostatici de la Paris şi-a sunat prietenii pentru a le cere să atace ţinte - surse

Autorul luării de ostatici de la Paris şi-a sunat prietenii pentru a le cere să atace ţinte - surse

"El le-a cerut prietenilor săi să atace diferinte ţinte, în special comisariate de la periferia Parisului", a precizat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, Coulibaly avea cu el explozivi şi a încercat să blocheze o uşă a magazinului.

În timpul luării de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo. De asemenea, el a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins având o armă automată de tip Kalaşnikov.

Complicea sa, islamista Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, este în cotinuare căutată de poliţie. Potrivit unui oficial din poliţia franceză, ea a reuşit să fugă în timpul intervenţiei forţelor de ordine.

"Franţa, chiar dacă a făcut faţă atacurilor teroriste, chiar dacă ştie că dispune de agenţi de securitate capabili de acte de curaj, nu a terminat cu ameninţările cărora trebuie să le facă faţă", a avertizat vineri seara preşedintele francez Francois Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici