Autorul masacrului de la Aurora, condamnat de 12 ori la închisoare pe viaţă

James Holmes, autorul atacului armat din iulie 2012, într-un cinematograf din Aurora (Colorado), soldat cu 12 morţi, a fost condamnat la 12 pedepse de închisoare pe viaţă şi la un maximum de 3.318 ani de detenţie, a anunţat miercuri un judecător din Colorado, relatează Reuters în pagina electronică.

1964 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului de la Aurora, condamnat de 12 ori la închisoare pe viaţă

Autorul masacrului de la Aurora, condamnat de 12 ori la închisoare pe viaţă (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Obiectivul tribunalului a fost să-l împiedice pe inculpat să pună piciorul afară", a declarat Carlos Samour, preşedintele tribunalului districtual al comitatului Arapahoe.

"Acuzatul nu merită nicio milă", a spus el.

În august, cele nouă femei şi cei trei bărbaţi care au făcut parte din juriu nu au putut să se pună de acord asupra condamnării lui Holmes la moarte, pentru fiecare capăt de acuzare în parte. Pedeapsa capitală necesita o decizie unanimă a celor 12 juraţi.

James Holmes, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat, cu o lună înainte, de toate cele 165 de capete de acuzare formulate împotriva sa, inclusiv de cele de crimă şi tentativă de crimă, pentru atacul pe care l-a comis într-o sală multiplex din Aurora, la periferia oraşului Denver.

După ce a aruncat o grenadă lacrimogenă, el a deschis focul asupra spectatorilor prezenţi în sală cu o puşcă de asalt, omorând 12 persoane şi rănind alte 70, la premiera filmului "The Dark Knight Rises" din trilogia Batman.

Supravieţuitori ai masacrului şi rude ale victimelor au aplaudat, după citirea verdictului, în momentul în care judecătorul dispunea evacuarea condamnatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici