Autorul masacrului de la Charleston, inculpat pentru omor şi tentativă de omor

Dylann Roof, autorul masacrului de la o biserică metodistă din Charleston, în South Carolina, soldat cu nouă morţi, a fost inculpat pentru omor şi tentativă de omor, a anunţat marţi un procuror, relatează Le Figaro în pagina electronică.

103 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului de la Charleston, inculpat pentru omor şi tentativă de omor

Autorul masacrului de la Charleston, inculpat pentru omor şi tentativă de omor (Imagine: Hepta)

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după atacul armat comis pe 17 iunie la o biserică metodistă frecventată de afroamericani, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor".

El dezvoltase o mentalitate profund rasistă, potrivit unui fost prieten de-al său.

De altfel, un manifest atribuit autorului masacrului de la Charleston a fost găsit pe Internet la câteva zile de la producerea dramei.

Publicat pe un site care ar fi fost creat în februarie de către Dylann Roof, manifestul glorifică segregarea rasială şi justifică masacrul.

Nouă persoane au fost ucise în urma acestui atac.

Dylann Roof riscă pedeapsa cu moartea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici