Autorul masacrului din Oregon s-a sinucis după atac, susţin autorităţile. 14 arme, găsite la locuinţa sa - FOTO

Autorul atacului armat comis joi la Colegiul Umpqua din statul american Oregon şi-a luat singur viaţa după incident şi nu a fost ucis de poliţişti, aşa cum s-a crezut iniţial. Anunţul a fost făcut sâmbătă, de către autorităţile americane, în cadrul unei conferinţe de presă.

4325 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului din Oregon s-a sinucis după atac, susţin autorităţile. 14 arme, găsite la locuinţa sa - FOTO

Chris Harper Mercer (Imagine: MySpace)

“Medicul legist a stabilit sinuciderea drept cauză a decesului în cazul atacatorului”, a anunţat şeriful John Hanlin, citat de BBC News online, adăugând că anchetatorii verifică mai multe piste în acest caz şi au interogat deja sute de oameni din zona producerii incidentului.

Potrivit autorităţilor, atacatorul - identificat drept Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani - era înscris la cursurile clasei în care a avut loc atacul armat.

În urma incidentului, la locuinţa tânărului au fost găsite nu mai puţin de 14 arme, au mai anunţat oficialii americani. În timpul atacului, Mercer avea asupra sa şase arme de foc.

Poliţiştii au făcut publice, sâmbătă, şi numele victimelor. Este vorba despre opt studenţi şi un profesor, cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani.

Chris Harper Mercer s-a înrolat în armată în anul 2008, însă a fost exclus după mai puţin de o lună, din motive necunoscute, mai notează BBC.

Tatăl ucigaşului, pe nume Ian Mercer, se declară „la fel de şocat ca toţi ceilalţi” de acţiunile fiului său.

Motivele exacte care au stat la baza acestui atac rămân deocamdată necunoscute. Două dintre victime susţin că religia a fost principalul motiv, atacatorul cerându-le victimelor să-şi declare religia şi împuşcându-i apoi pe creştini.

Preşedintele american Barack Obama a condamnat, vineri, atacul armat comis la campusul Colegiului Umpqua din Oregon, spunând că aceste incidente devin prea frecvente.

"Într-un fel, aceasta a devenit o rutină. Informaţiile de acest gen reprezintă o rutină. Răspunsul meu, aici, pe acest podium sfârşeşte prin a reprezenta o rutină (...). Am devenit insensibili la acest lucru", a spus Obama.

"Gândurile noastre şi rugăciunile nu sunt suficiente. Nu este suficient. Nu anulează supărarea şi durerea şi furia pe care o simţim, şi nu face nimic să prevină ca acest carnagiu să aibă loc în altă parte în America - săptămâna viitoare, sau câteva luni mat târziu", a mai spus preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici