Autorul unui atac armat comis într-o şcoală din Ohio în 2012 a evadat din închisoare - FOTO, VIDEO

Tânărul T. J. Lane, în vârstă de 19 ani, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 2012 a trei elevi cu care era coleg într-un liceu din statul Ohio, a evadat din închisoare împreună cu un alt deţinut, a anunţat Departamentul de Poliţie din oraşul Lima joi seara, relatează AFP.

761 afișări
Imaginea articolului Autorul unui atac armat comis într-o şcoală din Ohio în 2012 a evadat din închisoare - FOTO, VIDEO

Autorul unui atac armat comis într-o şcoală din Ohio în 2012 a evadat din închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia îl căuta în cartiere de la periferia de nord a oraşului, situat la aproximativ 144 de kilometri nord-vest de Columbus.

"Tuturor poliţiştilor disponibili din cadrul Ohio State Highway Patrol li s-au alăturat adjuncţii şerifului din Allen County şi poliţişti locali, în vederea delimitării perimetrului şi cercetării zonei", a anunţat John Born, directorul Departamentului pentru Siguranţă Publică din Ohio. "Un elicopter dotat cu echipament avansat de detectare în infraroşu a fost mobilizat şi este angajat în căutări", a precizat el.

Locuitorii au fost îndemnaţi să se închidă în case.

Lane a fost văzut ultima dată purtând o uniformă a Închisorii Allen Oakwood Correctional Institution.

El este unul dintre cei doi deţinuţi care au evadat din instalaţie. Celălalt deţinut este Clifford E Opperud, în vârstă de 45 de ani, originar din Carlisle.

Avocatul lui Lane, Ian Friedman, a declarat că este o veste neaşteptată. "Nu plănuiesc evadarea cuiva şi cu siguranţă nu a cuiva cu această notorietate. Te aştepţi ca ei (penitenciarul) să adopte măsuri speciale pentru a împiedica aşa ceva", a spus avocatul. "A fost un caz uriaş, aici, în Ohio. Aşa că toată lumea din Ohio este şocată acum", a comentat el.

Lane a intrat pe 27 februarie 2012 în cantina Liceului Chardon, în care învăţa, înarmat cu o puşcă de calibrul 22 şi a început să tragă la întâmplare. A tras în zece rânduri.

El a ucis trei elevi, alţi doi au fost spitalizaţi cu răni, iar un al treilea a fost atins la nivelul unei urechi.

Chardon este o localitate cu aproximativ 5.100 de locuitori situată la aproximativ 50 de kilometri est de Cleveland.

Lane a pledat vinovat, anul trecut, pentru trei capete de omor grav, două capete de tentativă de omucidere gravă şi fapte legate de regimul armelor de foc.

El a fost condamnat la pedepse consecutive cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, şi la pedepse suplimentare de 37 de ani de închisoare

În ziua în care a aflat sentinţa, Lane a purtat un tricou pe care, în partea din faţă scria "killer". Când i s-a oferit posibilitatea să vorbească, a făcut un gest obscen către familiile victimelor şi le-a adresat înjurături.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici