Autovehiculele vechi plătesc TAXA pentru a intra in centrul Londrei

Şoferii maşinilor mai vechi şi mai poluante, furgonetelor şi motocicletelor vor fi nevoiţi să plătească 12,50 lire sterline pentru a intra în centrul Londrei începând de luni, în încercarea primarului oraşului de a îmbunătăţi calitatea aerului, informează Reuters.

873 afișări
Imaginea articolului Autovehiculele vechi plătesc TAXA pentru a intra in centrul Londrei

Taxa Zonei cu Emisii Ultra Reduse (Ultra Low Emissions Zones - ULEZ) se aplică, în general, autovehiculelor ce funcţionează pe carburant de tip benzină, înregistrate pentru prima dată înainte de 2006 şi pentru modele de tip diesel, înregistrate înainte de 2015.

În timpul zilei, de luni până vineri, majoritatea şoferilor trebuie să achite o taxă de 11,50 lire pentru a intra în aceeaşi zonă.

„Toxicitatea aerului este un ucigaş invizibil, responsabil pentru una dintre cele mai mari urgenţe naţionale din domeniul sănătăţii generaţiei noastre. ULEZ este elementul central al planurilor noastre de a curăţa aerul londonez, cele mai îndrăzneţ plan pentru orice oraş de pe planetă, iar ochii lumii sunt aţintiţi asupra noastră”, a declarat primarul Sadiq Khan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici