Avansul lui Joseph Biden este în creştere în Nevada. Echipa lui Trump anunţă proces în acest stat

  • Avansul lui Joseph Biden este în creştere în Nevada, unul dintre statele decisive pentru scrutinul prezidenţial din SUA
  • Echipa lui Donald Trump anunţă proces în acest stat, acuzând că scrutinul s-a desfăşurat "ilegal"
  • Joseph Biden mai are nevoie de câştigarea unui stat pentru a deveni preşedinte al SUA
9926 afișări
Imaginea articolului Avansul lui Joseph Biden este în creştere în Nevada. Echipa lui Trump anunţă proces în acest stat

Avansul lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, este în creştere în Nevada, conform cifrelor oficiale, iar echipa de campanie a preşedintelui în funcţie, Donald Trump, a anunţat că va contesta modul în care s-a desfăşurat scrutinul în acest stat.

Potrivit rezultatelor oficiale anunţate de statul Nevada după numărarea a 87% din buletinele de vot, Joe Biden are acum un avans de peste 12.000 de voturi. Avansul pe care Biden îl avea până acum în Nevada era de peste 7.600 de voturi.

Statul Nevada are şase voturi în Colegiul electoral federal, iar confirmarea victoriei i-ar oferi lui Joseph Biden funcţia de preşedinte al SUA.

Echipa lui Donald Trump a anunţat, potrivit Fox News, că intentează o acţiune judiciară în Las Vegas, argumentând că scrutinul s-a desfăşurat în mod "ilegal" în Nevada, prin participarea unor persoane care nu mai au rezidenţă în circumscripţiile electorale aferente.

Preşedintele Donald Trump tocmai a emis un comunicat în care susţine că Partidul Democrat încearcă să obţină victoria prin fraude electorale. "Dacă număraţi voturile exercitate legal, câştig cu uşurinţă scrutinul. Dacă număraţi voturile ilegale şi trimise cu întârziere, ne pot fura rezultatul scrutinului", acuză Donald Trump, într-un comunicat.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, s-a declarat joi încrezător că va obţine victoria, în contextul în care mai are nevoie de câştigarea unui singur stat american. "Toate voturile trebuie numărate. Păstraţi-vă încrederea, vom câştiga", a transmis Joseph Biden prin Twitter.

Şansele lui Joseph Biden de a deveni preşedinte al SUA depind de o eventuală victorie în Nevada, Carolina de Nord ori în Pennsylvania, în timp ce preşedintele în funcţie, Donald Trump, ar avea nevoie de victorii în patru state pentru a rămâne în funcţie. În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit proiecţiilor Fox News şi The Wall Street Journal, cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump cu 214.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici