Avem confirmarea. Mult aşteptata contraofensivă a Ucrainei este în defăşurare

Contraofensiva Kievului împotriva forţelor ruse a început. Deşi oficialii ucraineni refuză să confirme, campania lor mult aşteptată de recucerire a teritoriilor ocupate de forţele ruseşti este acum în desfăşurare, potrivit Institutul pentru Studiul Războiului şi a numeroase publicaţii.

11117 afișări
Imaginea articolului Avem confirmarea. Mult aşteptata contraofensivă a Ucrainei este în defăşurare

Avem confirmarea. Mult aşteptata contraofensivă a Ucrainei este în defăşurare/ FOTO: ISW

"A început contraofensiva ucraineană. Activitatea în întreaga Ucraina este în concordanţă cu o varietate de indicatori care arată că operaţiunile ucrainene de contraofensivă sunt în curs de desfăşurare în tot teatrul de operaţiuni", a precizat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) într-o serie de tweet-uri.

ISW a mai precizat că contraofensiva "nu se va desfăşura probabil ca o singură operaţiune de amploare".

"Va consta probabil în mai multe operaţiuni în numeroase locaţii, de dimensiuni şi intensităţi diferite, pe parcursul mai multor săptămâni".

În condiţiile în care oficialii ucraineni au semnalat că începutul contraofensivei nu va fi anunţat oficial, alţi experţi au concluzionat, de asemenea, că această campanie a început, pe fondul rapoartelor privind intensificarea luptelor în zonele situate de-a lungul liniei frontului de peste 1.000 de kilometri, de la Kherson, la Marea Neagră, până la graniţa Ucrainei cu Rusia.

NBC News, citând un ofiţer de rang înalt şi un soldat din apropierea liniilor de front, a afirmat, de asemenea, că ofensiva a început, în timp ce The Washington Post, citând "patru persoane" din cadrul forţelor armate, a raportat joi aceleaşi informaţii.

În discursul său nocturn de joi, preşedintele ucrainean Zelenski a salutat ceea ce a descris ca fiind "rezultate" în luptele grele din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici