Averea lui Berlusconi ar putea fi pusă sub sechestru pentru legături cu Cosa Nostra

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, ar putea fi cercetat pentru presupuse legături cu Cosa Nostra, riscând să îi fie pusă sub sechestru averea, scrie presa italiană preluând un articol apărut în Il Giornale, un ziar aparţinând familiei Berlusconi.

134 afișări
Imaginea articolului Averea lui Berlusconi ar putea fi pusă sub sechestru pentru legături cu Cosa Nostra

Averea lui Berlusconi ar putea fi pusă sub sechestru pentru legături cu Cosa Nostra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din Sicilia va fi emis un aviz de anchetă preliminară. Apoi, îi va fi pusă sub sechestru întreaga avere. Conform legislaţiei italiene este necesară doar existenţa unor suspiciuni" privind legături cu mafia pentru o astfel de măsură, scrie Il Giornale, citat de ediţia online a Corriere della Sera.

Ziarul familiei Berlusconi, care denunţă un "complot al magistraţilor" împotriva premierului, a lansat acest avertisment pe fondul declaraţiilor lui Gaspare Spatuzza, un fost apropiat al liderilor mafioţi Filippo şi Giuseppe Graviano.

Fostul mafiot, condamnat, a decis să colaboreze cu magistraţii, dezvăluind legăturile clanurilor mafiote cu senatorul PdL Marcello Dell'Utri, prieten bun cu Berlusconi şi membru în conducerea Pubblitalia, firma care gestionează contractele de publicitate ale trustului Mediaset.

Il Giornale avertizează că magistraţii ar putea cerceta legăturile lui Marcello Dell'Utri cu Cosa Nostra şi implicit posibila "complicitate" a lui Berlusconi. O astfel de situaţie poate conduce, teoretic, la punerea sub sechestru a bunurilor lui Silvio Berlusconi, dacă premierul nu poate explica provenienţa legală a acestora.

Marcello Dell'Utri a fost condamnat în 2004 pentru "asociere cu Mafia", dar continuă să fie senator în lipsa unei sentinţe definitive.

Potrivit clasamentului revistei americane Forbes, Silvio Berlusconi are o avere estimată în 2009 la 6,5 miliarde de dolari (aproximativ 4,3 miliarde euro).

Senatorul PdL Marcello Dell'Utri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici