Avertisment de caniculă începând de duminică în Ungaria

Autoritatea ungară sanitară ANTSZ a emis o alertă de caniculă, de nivel maxim, care intră în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru o perioadă de cinci zile, şi a prezentat o serie de recomandări pentru populaţie.

273 afișări
Imaginea articolului Avertisment de caniculă începând de duminică în Ungaria

Avertisment de caniculă începând de duminică în Ungaria (Imagine: HEPTA)

O alertă de nivelul trei - maximă - intră în vigoare începând de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică şi continuă în următoarele cinci zile, în contextul în care în ţară sunt aşteptate temperaturi de peste 27 de grade Celsius.

Serviciul meteorologic preconizează maxime zilnice de 36 până la 38 de grade Celsius începând de luni şi până miercuri.

Medicul-şef de la ANTSZ şi Centrul pentru managementul dezastrelor sfătuiesc publicul să consume multe lichide în zilele următoare şi să evite cafeaua, băuturile cu conţinut ridicat de cafeină şi zahăr.

De asemenea, ei îndeamnă părinţii să nu lase copii singuri în maşină nici măcar câteva minute.

Populaţia este îndemnată, totodată, să folosească creme pentru protecţie solară şi să evite expunerea directă la soare în intervalul orar 11.00-15.00.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici