Avertisment pentru imigranţii polonezi în Marea Britanie: Pot fi jefuiţi sau chiar incendiaţi de către infractori - VIDEO

Un videoclip care avertizează imigranţii polonezi care ajung în Marea Britanie despre riscurile la care se expun a fost realizat cu fonduri furnizate în colaborare de către Guvernele celor două ţări europene.

748 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru imigranţii polonezi în Marea Britanie: Pot fi jefuiţi sau chiar incendiaţi de către infractori - VIDEO

Avertisment pentru imigranţii polonezi în Marea Britanie: Pot fi jefuiţi sau chiar incendiaţi de către infractori

Videoclipul cu o durată de trei minute, la care care au colaborat cele două guverne, arată că imigranţii care ajung în Marea Britanie nepregătiţi pot fi jefuiţi, pot rămâne fără locuinţe sau pot fi chiar incendiaţi de către infractori, scrie dailymail.co.uk.

Imaginile vor să avertizeze asupra consecinţelor pe care munca ilegală, dormitul la întâmplare sau violenţa de pe străzi le pot avea asupra imigranţilor polonezi.

Videoclipul arată imagini dramatice cu un imigrant polonez (un rol interpretat de un actor) care îşi pierde locul de muncă, este bătut şi incendiat în timp ce doarme pe stradă.

Sfaturile pentru polonezii care merg în Marea Britanie sunt "să fie bine pregătiţi", să aibă un loc de muncă garantat şi bani de rezervă.

Autorităţile, printre care şi Ambasada Poloneză din Londra, au susţinut realizarea videoclipului. Naratorul, un actor care joacă rolul unui imigrant polonez ce a avut succes, spune că acest lucru s-a datorat doar muncii grele pe care a depus-o.

Videoclipul, intitulat "Before You Go / Înainte de a pleca", arată riscurile la care se expun străinii care nu au un loc de muncă sau o locuinţă atunci când ajung în Marea Britanie.

Sfaturile de a nu considera că Londra şi alte oraşe britanice sunt "pavate cu aur" vin într-o perioadă de îngrijorare asupra numărului mare de imigranţi din Europa de Est. Statisticile arată că aproximativ 4 din 10 oameni ai străzii din Londra provin din ţările est-europene, iar mai mult de o cincime dintre aceştia sunt polonezi.

Şi imigranţii români trăiesc în sărăcie în Marea Britanie. Autorităţile fac deja eforturi să avertizeze românii şi bulgarii de potenţialele dificultăţi de trai în Marea britanie, pentru a încerca să prevină sosirea în ţară a imigranţilor nepregătiţi la sfârşitul anului, când este programată deschiderea pieţei muncii pentru cetăţenii celor două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici