Avertismentele de tsunami emise în urma seismului din Indonezia, anulate

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC) a anulat avertismentele de tsunami emise pentru Indonezia, India, Thailanda şi Malaysia după seismul puternic produs miercuri în Indonezia, relatează CNN.

25 afișări
Imaginea articolului Avertismentele de tsunami emise în urma seismului din Indonezia, anulate

Avertismentele de tsunami emise în urma seismului din Indonezia, anulate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Institutul geologic american USGS a estimat la 7,9 magnitudinea seismului, al cărui epicentru a fost localizat la 78 de kilometri de localitatea Padang din Sumatra.

Centrul de avertizare din Pacific nu a putut preciza dacă seismul a generat un tsunami, însă emisese avertizarea deoarece cutremurul are potenţialul de a provoca un val seismic.

Un cutremur cu magnitudinea 8 produs marţi în insulele Samoa şi urmat de un tsunami a provocat moartea a zeci de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici