Avertismentul medicilor: Alexei Navalnîi ar putea muri în orice moment/ Criticul lui Putin ar avea nevoie de terapie intensivă

  • Alexei Navalnîi riscă să moară în „orice minut”, deoarece starea saa de sănătate s-a deteriorat rapid, au avertizat medicii.
  • La 31 martie, cel mai proeminent adversar al lui Vladimir Putin a intrat în greva foamei pentru a cere tratament medical adecvat pentru durerile de spate şi amorţeala de la picioare şi mâini.
  • Sâmbătă şi preşedintele SUA Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea, descriindu-i situaţia drept „total nedreaptă”.
5210 afișări
Imaginea articolului Avertismentul medicilor: Alexei Navalnîi ar putea muri în orice moment/ Criticul lui Putin ar avea nevoie de terapie intensivă

Avertismentul medicilor: Alexei Navalnîi ar putea muri în orice moment/ Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea, descriindu-i situaţia drept „total nedreaptă”

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost închis în februarie şi ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penală din oraşul Pokrov, la aproximativ 100 km la est de Moscova, relatează The Guardian.

Medicul personal al lui Navalnîi, Anastasia Vasilyeva, şi încă trei medici, inclusiv cardiologul Yaroslav Ashikhmin, au cerut oficialilor închisorii să le acorde acces imediat.

„Pacientul nostru poate muri în orice moment”, a declarat Ashikhmin sâmbătă pe Facebook, adăugând că Navalnîi ar trebui mutat la terapie intensivă.

Navalnîi a supravieţuit unei otrăviri cu novichok în august.

Peste 70 de scriitori, artişti şi academicieni de renume internaţional, printre care Jude Law, Vanessa Redgrave şi Benedict Cumberbatch, i-au cerut lui Putin să se asigure că Navalnîi primeşte imediat un tratament adecvat. Apelul lor a fost publicat de ziarul francez Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici