Avertismentul transmis de ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov: Lumea este „într-un pericol colosal” - VIDEO

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat că tensiunile existente între Rusia şi Occident pun întreaga lume „într-un pericol colosal” din cauza ameninţării reprezentate de armele nucleare, informează BBC News.

1984 afișări
Imaginea articolului Avertismentul transmis de ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov: Lumea este „într-un pericol colosal” - VIDEO

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov avertizează: Lumea este „într-un pericol colosal” - VIDEO

În cadrul unui interviu acordat lui Steve Rosenberg, jurnalist de la BBC, fostul preşedinte Mihail Gorbaciov a făcut un apel către toate ţările lumii să declare că armele nucleare ar trebui distruse. „Este ceea ce trebuie să facem pentru a ne salva pe noi şi planeta noastră”, a declarat Gorbaciov.

„Atât timp cât armele de distrugere în masa există, în principal armele nucleare, pericolul este colosal”, a adăugat ultimul lider sovietic.

„Să ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru. Suntem înconjuraţi de ciocniri, de împuşcături, nave şi avioane sunt trimise peste tot. Situaţia în care ne aflăm nu este ideală”, a continuat Gorbaciov.

Întrebat dacă are vreun sfat pentru politicienii britanici legat de criza Brexit, având în vedere relaţia strânsă pe care a avut-o cu fostul premier al Marii Britanii Margaret Thatcher, Gorbaciov a răspuns că nu va oferi sfaturi. „Vă puteţi descurca şi singuri. Voi britanicii sunteţi băieţi deştepţi. Nu voi da sfaturi. Voi trebuie să decideţi”, a spus Gorbaciov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici