Aviaţia franceză a bombardat Statul Islamic în apropiere de oraşul irakian Mosul

Aviaţia franceză a bombardat în noaptea de miercuri spre joi un centru de telecomunicaţii al grupării Statul Islamic (SI), în apropiere de Mosul, în nordul Irakului, a anunţat joi ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, relatează AFP online.

744 afișări
Imaginea articolului Aviaţia franceză a bombardat Statul Islamic în apropiere de oraşul irakian Mosul

Aviaţia franceză a bombardat Statul Islamic în apropiere de oraşul irakian Mosul (Imagine: Hepta)

"Am lovit în această noapte (de miercuri spre joi), în împrejurimile Mosulului, un centru de telecomunicaţii Daech (acronimul în arabă al SI), un centru de propagandă", a declarat ministrul pentru postul BFMTV.

"Am efectuat şapte atacuri de luni încoace", a adăugat Le Drian. Aviaţia franceză a vizat Statul Islamic în Siria, dar mai ales în Irak, susţinând forţele irakiene şi kurde.

"Daech este în retragere în Irak", unde a pierdut oraşele Sinjar şi Ramadi, a notat ministrul francez al Apărării, îndemnând totodată la "precauţie".

"Bătălia de la Mosul va trebui angajată într-o zi", a continuat ministrul, notând că va fi vorba despre "un caz mult mai complicat".

"Este necesar să acţionăm astfel încât forţele irakiene şi kurde să poată să fie suficient de întărite în luptă pentru a fi în măsură să poarte această bătălie", a apreciat Le Drian.

Miniştrii Apărării din şapte ţări membre ale coaliţiei anti-SI - Franţa, Statele Unite, Australia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Olanda - urmează să se întâlnească pe 20 ianuarie, la Paris, pentru a discuta despre strategia militară împotriva grupării jihadiste.

"Vom vedea cum ne vom accentua efortul în Irak şi în Siria", a precizat Jean-Yves Le Drian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici