Aviaţia militară franceză a început să efectueze raiduri aeriene în Irak

Aviaţia militară franceză a efectuat, vineri dimineaţă, primele raiduri aeriene asupra unor poziţii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic, în Irak, distrugând un depozit logistic ale organizaţiei insurgente, anunţă Preşedinţia Franţei, citată de AFP.

302 afișări
Imaginea articolului Aviaţia militară franceză a început să efectueze raiduri aeriene în Irak

Aviaţia militară franceză a început să efectueze raiduri aeriene în Irak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vineri dimineaţă, avioane militare Rafale au atacat pentru prima dată un depozit logistic al teroriştilor organizaţiei Stat Islamic, în nord-estul Irakului. Obiectivul a fost distrus în totalitate", precizează comunicatul.

"Operaţiunile vor continua zilele următoare", precizează textul.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a autorizat joi raiduri aeriene în Irak, împotriva poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, dând asigurări că nu vor fi trimise trupe la sol şi că aviaţia franceză nu va efectua bombardamente în Siria.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria, Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupă vaste regiuni din estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, unde a instituit un "califat islamic". Gruparea teroristă sunnită a decapitat doi cetăţeni americani şi un britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici