Aviaţia militară ucraineană a atacat baze ale insurgenţilor proruşi

Aviaţia militară ucraineană a bombardat vineri mai multe baze ale separatiştilor proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, au anunţat sămbătă autorităţile ucrainene.

800 afișări
Imaginea articolului Aviaţia militară ucraineană a atacat baze ale insurgenţilor proruşi

Aviaţia militară ucraineană a atacat baze ale insurgenţilor proruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele aeriene ucrainene au efectuat vineri cinci atacuri puternice (...). Insurgenţii au suferit pierderi grave", a declarat Andrii Lîsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare.

Trei baze rebele au fost distruse în localităţile Golmivsli, Dzerjinsk şi Perevalsk.

În urma acestor atacuri, insurgenţii au pierdut două tancuri şi zece vehicule blindate, potrivit lui Lîsenko.

Aceste informaţii nu au putut fi confirmate de către o sursă independentă, iar insurgenţii proruşi nu au oferit comentarii cu privire la declaraţiile Kievului.

Vineri, un purtător de cuvânt militar a anunţat că serviciile de securitate ucrainene au pierdut 23 de militari, în ultimele 24 de ore, în confruntările cu insurgenţi separatişti proruşi.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că autoritãţile de la Kiev îi vor "distruge" pe autorii atacului cu rachete comis la un punct vamal din estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici