Aviaţia turcă bombardează obiective ale PKK în Irak

Aviaţia turcă a bombardat luni mai multe poziţii ale rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în nordul Irakului, relatează postul de televiziune de ştiri NTV.

19 afișări
Imaginea articolului Aviaţia turcă bombardează obiective ale PKK în Irak

Aviaţia turcă bombardează obiective ale PKK în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul NTV citează site-ul Uniunii Patriotice din Kurdistan (UPK), a preşedintelui irakian Jalal Talabani.

Cele şase avioane de luptă care au participat la operaţiuni au vizat poziţii ale PKK, o organizaţie armată kurdă din Turcia, situate în zona Zap-Khakurk, în regiunea autonomă kurdă din nordul Irakului.

Acest raid a intervenit după o vizită în Turcia a preşedintelui regiunii irakiene autonome Kurdistan, Massoud Barzani, care s-a angajat în faţa autorităţilor turce să depună "toate eforturile" posibile pentru a împiedica atacurile rebelilor kurzi în Turcia de pe teritoriul său.

Armata nu a difuzat deocamdată nici un comunicat cu privire la această acţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici