Avioane americane au interceptat bombardiere ruse în largul coastelor din Alaska şi California

Armata americană a interceptat patru bombardiere ruse în largul coastelor din Alaska şi California, chiar în ziua în care preşedintele rus, Vladimir Puti, i-a transmis omologului său american, Barack Obama, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenţei, relatează CNN.

2683 afișări
Imaginea articolului Avioane americane au interceptat bombardiere ruse în largul coastelor din Alaska şi California

Avioane americane au interceptat bombardiere ruse în largul coastelor din Alaska şi California (Imagine: HEPTA)

Potrivit unui oficial militar american, armata SUA a efectuat două misiuni de interceptare a unor aeronave ruse, deşi acestea nu au intrat în spaţiul aerian american.

Oficialul a precizat că, deşi misiunile de interceptare sunt o rutină din punct de vedere militar, Pentagonul consideră acest incident drept un mesaj din partea lui Putin pentru Statele Unite, de Ziua Independenţei, în special în condiţiile în care preşedintele rus i-a transmis lui Obama un mesaj de felicitare.

În mesajul respectiv, Putin şi-a exprimat încrederea că cele două ţări "pot găsi soluţii la probleme internaţionale şi pot contracara împreună ameninţările globale şi provocările actuale", în cadrul unei relaţii bazate pe "principiul egalităţii şi respectului reciproc".

În Alaska, avioane de tip F-22 au decolat pentru a identifica şi urmări două bombardiere TU-95 în apropiere de coasta sudică.

În largul coastei Californiei, avioane F-15 au urmărit alte două bombardiere TU-95 care au fost detectate în apropiere de San Francisco.

Incidentul din California este o raritate, deoarece forţele ruse nu ajung de obicei atât de departe în sud. Totuşi, un incident similar s-a petrecut în urmă cu trei ani, tot în ziua de 4 iulie, când avioane ruse au fost interceptate în largul coastei vestice a SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici